Sinds 3 juni zit de bibwebsite in een nieuw kleedje. Je vindt er alle info over jouw ontleningen en over de collectie van de bib. We zetten de belangrijkste vernieuwingen even op een rijtje.

Volledig mobiel

foto van mobiel gebruik site B

De betere ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets is een van de belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe site. Voortaan kan je overal snel en makkelijk via je smartphone doorheen de catalogus bladeren, of kan je van thuis uit met je tablet snel een eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.

 

 

Is het er of is het er niet?

De catalogus zelf kreeg eveneens een belangrijke update. Vanuit de resultatenpagina klik je door naar de detailpagina van een werk. Bovenaan rechts zie je in één oogopslag een samenvatting van de beschikbaarheid en lager op de pagina de gedetailleerde informatie.

screenshot samenvatting beschikbaarheid

 

Zoek en vind

Zoeken gaat nu nog sneller via het verbeterde zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent helpt de catalogus je verder. De suggesties zijn nu ook onderverdeeld in handige rubrieken. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

screenshot autocomplete

 

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

screenshot filters

 

Reserveren wordt kinderspel

Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

screenshot reserveren

 

Nog sneller verlengen

Met Mijn Bibliotheek beheer je jouw ontleningen en reservaties. Meld je aan op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

screenshot homepagina - MB knop

 

Je ontleningen krijgen een gezicht

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

 

Altijd op de hoogte

De nieuwe website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.